Túraszám: 240525117
Jelentkezési határidő: 2024. május 5.
Létszám: 200 fő
Részvételi díj: 15000 Ft
Táv: 117 km
Indulás időpontja: 2024. május 25.
Indulás helyszíne: Hegykő
Érkezés helyszíne: Hegykő
Érintett települések: Hegykő - Ruszt - Nezsider - Mekszikópuszta - Hegykő

Egy nap a világörökségben!

Start/cél helyszíne: Hegykő, Szent Mihály utca 28, tornacsarnok melletti terület

Kerékpár átvizsgálás, bejelentkezés:

május 24. péntek: 18:00-20:00

május 25. szombat: 07:00-08:30

Indulás: 09:00

Várható érkezés: 19:00

Hegykő – Fertőrákos – Ruszt – Nezsider – Fertőújlak – Hegykő

Táv: 117km
Nevezési, regisztrációs díj 15000Ft, amely tartalmazza
  • a startcsomagot rendezvénypólóval (05.05-ig nevezetteknek)
  • a vezetett túrát
  • kísérőautóval
  • egészségügyi személyzettel
  • mobil szervizzel
  • frissítőpontokkal
  • közös meleg vacsival


Kérjük a részvételi díjat a jelentkezéskor kapott számlaszámra juttasd el 3 munkanapon belül, ezzel tudod véglegesíteni részvételi szándékodat. Utaláskor fontos feltüntetni a túra számot, a résztvevők neveit és születési dátumokat az azonosításhoz.

Túra száma: 240525117

A túra végig a Fertő tó körüli kerékpárúton és kerékpáros barát útvonalon halad, magyar oldalon a nemrég átadott kerékpáutat használjuk, míg osztrák oldalon a B10 jelűn haladunk. A bicikliutak minősége kiváló, még a Weiden-Podersdorf szakasz kb. 4 kilométeres részén is, ahol természetvédelmi okokból nem aszfaltos, hanem murvás az út. (nem kell megijedni az országútisoknak sem, tényleg jó!)

Szintemelkedésre a nap első felében kell számítanunk, a Balftól kezdődő dombokról csodálatos a kilátás a tóra, igaz ezért meg kell egy kicsit küzdeni! Fertőrákos, Mörbisch és Rust lankái után a túra további részén sík terep vár minket.

A túrán való részvételhez nem elegendő a regisztráció, és a részvételi díj befizetése. A helyszínen minden bicajnak át kell esnie egy rövid átvizsgáláson, ez után következhet a startcsomag átvétele, ami tartalmazza a részvételt igazoló azonosítókat is, aminek indulás előtt fel kell kerülnie a bringára.

Hogy ez a procedúra gördülékenyen és zökkenőmentesen történjen, kérünk mindenkit, előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság!

Nem megfelelő műszaki állapotú kerékpárral magad és mások épsége érdekében nem vehetsz részt a túrán!

A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra.

Mivel a túra Ausztria területén is zajlik, ezért fontos, hogy mindenkinél legyen érvényes személyazonosító igazolvány és a belépéshez szükséges dokumentumok.

A túra során több frissítőpont és pár összeváró pont lesz, a túrát így 25-30km-es etapokban teljesítjük.

Kérünk mindenkit, hogy tele kulaccsal induljon, és egy csoki, energia szelet is legyen a tarsolyban! A frissítő pontokon mindenki feltöltheti készleteit.

Fejvédő használata kötelező, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van.

Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet!

Ha az úton akadályokkal találkozol(oszlop, gödör...), értesítsed a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb, ha kiabálsz)!

Akinek a túra során bármilyen problémája merülne fel, bizalommal forduljon a szervezőkhöz, megpróbálunk mindenre megoldást találni!

A szervizkocsi végig velünk tart, így megoldja az út során felmerülő műszaki gondokat, de a beépített alkatrészeket neked kell fizetned. Fontos, hogy egy tartalék belsőt mindenki hozzon magával, a ragasztásra nem lesz idő!

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! A szemét lerakására a frissítőpontokon van lehetőség!

Ne feledd 117km, ezért kellőképp készülj fel a túrára, műszakilag és fizikailag egyaránt!

Szeretnénk együtt, jó hangulatban körbe tekerni a tavat!

Találkozzunk Hegykőn!

Fertő tó kör film