Túraszám: 20240810
Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 1.
Létszám: 200 fő
Részvételi díj: 10000 Ft
Táv: 60 km
Indulás időpontja: 2024. augusztus 10.
Indulás helyszíne: Hegykő
Érkezés helyszíne: Hegykő
Érintett települések: Hegykő - Mörbisch - Illmitz - Mekszikópuszta - Hegykő

Tekertél már éjjel a Fertő-tájon? Hajóztál már éjszaka a Fertő tavon? Sütöttél már szalonnát Hegykőn?


Világítsd ki magad és tarts velünk augusztus 10-én szombaton!

Gyülekező: 19:30

Indulás: 20:30

Hegykő, Szent Mihály utca 28, tornacsarnok melletti terület

A fertőújlaki zsíros kenyér már ismerős lehet az előző túráinkról ami most sem maradhat el, de ha egy különleges tekergésre vágysz, találkozzunk Hegykőn, szokott helyünkön a tornacsarnok mögött a grófkertben, hisz a Fertő tó éjszaka is élményekkel vár!

Megvárjuk míg lemegy a nap és útra kelünk a Fertő-parti kerékpárúton. Fertőhomok irányába tekerünk, Hidegség és Fertőboz következik, majd Balfot és Fertőrákost érintve érkezünk a Mörbisch-i kikötőbe. Itt vízre szállunk és kihajózunk az éjszakába. A tapasztalt kapitány sötétben is eltalál Illmitzre, ahonnan újra kerékpárral folytatjuk utunkat. A kulacsok feltöltése után Apetlon következik, majd jobbra fordulva „Mekszikó” felé kerekezünk, ahol már vár ránk a zsíros kenyér. Egy kis frissítő és pihenő után Sarród, Fertőd és Fertőszéplak érintésével tekergünk vissza Hegykőre. Beérkezésünkkor már lobog a tűz, a nyársak előkészítve, így kezdődhet a szalonnasütés, a hangulatos levezetés.

A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, a hajózást, a zsíros kenyeret és a szalonnasütéshez kenyeret és szalonnát.

Kérünk mindenkit előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság!

A KRESZ betartása, láthatósági mellény, fejvédő, megfelelő világítás kötelező!

Mivel a túra Ausztria területén is zajlik, ezért fontos, hogy mindenkinél legyen érvényes személyazonosító igazolvány és a belépéshez szükséges dokumentumok!

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk!

Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet! Ha az úton találkozol akadályokkal (oszlop, gödör...), értesítsd a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb ha kiabálsz)!

Gyere velünk egy hangulatos tekergésre az éjszakában, hajózunk a sötétbe burkolódzó Fertő tavon, majd szalonnasütés és vidámság a tábortűz mellett.

Találkozzunk Hegykőn!