Túraszám: 20190413
Jelentkezési határidő: 2019. április 13.
Részvételi díj: 4 000 Ft
Táv: 35 km
Indulás időpontja: 2019. április 13.
Indulás helyszíne: Hegykő
Érintett települések: Hegykő - Fertőd - Fertőújlak - Hegykő

Kényelmes 35km madármegfigyeléssel, meleg gulyással!

Hegykőn találkozunk a tornacsarnoknál, majd Fertőszéplak irányába indulunk a nemrég átadott Fertő tó kerülő kerékpárúton. Fertődön az Esterházy-kastély parkjában teszünk egy rövid látogatást, majd Sarród érintésével a Fertő-Hanság Nemzeti park Mexikópusztai madármegfigyelő helyén találjuk magunkat.

Itt már vár minket Tislér Diana http://www.fertotajtura.hu/ aki a környék növény és állatvilágának kiváló ismerője. Az ő távcsövein keresztül egy kis betekintést kapunk a Fertő tó és Fertőzug szépségeibe. A madárparadicsomnak is nevezett, gazdag élővilággal tarkított területen, az Alpok látványával fűszerezett kilátópontnál ismerkedünk az itt megforduló állatvilággal.

Fertőújlaknál kicsit megpihenünk, finom meleg gulyás vár minket, amelynek elfogyasztását követően a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén keresztül szürke marha és bivalycsordák mellett tekergünk vissza Hegykőre.

Részvételi díj: 4000Ft, 14 év alatt 2000Ft

Túra száma: 20190413

Utaláskor fontos feltüntetni a túra számot, a résztvevők neveit és születési dátumokat az azonosításhoz!

Kérjük a részvételi díjat a jelentkezéskor kapott számlaszámra juttasd el 3 munkanapon belül, ezzel tudod véglegesíteni részvételi szándékodat.

A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, a távcsöves madármegfigyelést és egy meleg gulyást.

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! 

A fejvédő használata ajánlott, a KRESZ betartása kötelező. Kérünk mindenkit, hogy felkészített kerékpárral érkezzen és egy tartalék belsőt és jókedvet hozzon magával!

Találkozzunk Hegykőn!