Túraszám: 20200531
Jelentkezési határidő: 2020. május 30.
Létszám: minimum 6 fő
Részvételi díj: 3500 Ft
Táv: 20 km
Indulás időpontja: 2020. május 31.
Indulás helyszíne: Hegykő, Széchenyi Ödön park
Érkezés helyszíne: Hegykő, Széchenyi Ödön park
Érintett települések: Hegykő-Fertőhomok-Hidegség-Fertőboz

Pünkösd vasárnap délutáni piknik a Gloriett kilátónál, csodás panorámával a Fertőre!

Kellemes 20km-es varárnap délutáni tekerésre, piknikre indulunk a Fertő-tájon!

Találkozunk  Hegykőn a Széchenyi Ödön parkban, majd a Fertő nádasa felé vesszük az irányt. Kitekerünk Hegykő határába, ahol eredeti helyén, eredeti anyagok felhasználásával került kialakításra a Vasfüggöny emlékhely. Itt kis betekintést kapunk a múltba, a vasfüggöny három szakaszát ismerhetjük meg történelmi szempontból, megtűzdelve helyi történetekkel!


Kis pihenőnk után Fertőbozra indulunk piknikezni a Fertő-táj egyik ékkövéhez, a most felújított Gloriett kilátóhoz! Itt vár már bennünket a friss bodzaszörp, rozéfröccs, lila hagymás zsíros kenyér! Kockás pléden ücsörögve ízlelgetjük a házi finomságokat, gyönyörködhetünk a Fertő nádasában, az Alpok vonulataiban, innen láthatjuk igazán a Fertő-táj sokszínűségét!


Hosszabb pihenőnk után vissza indulunk, majd a szomszédos Hidegség Papkertjét járjuk be. Itt az élővizek kertjében pihenhet a szem, feltöltődhet a test és lélek, egy különleges növényvilággal rendelkező szakrális és meditatív helyszínt ismerhetünk meg. Innen már csak pár kilométer míg visszaérünk Hegykőre.

Indulás: 14:00
Érkezés: 18:00
Hegykő, Széchenyi Ödön park 47.621124, 16.787307

Találkozzunk Hegykőn!