Túraszám: 202107171
Jelentkezési határidő: 2021. július 17.
Táv: 40 km
Indulás időpontja: 2021. július 17.
Indulás helyszíne: Sopronkövesd, Pro Village Franciska Major
Érintett települések: Sopronkövesd Franciska major » Nemeskér templom » Szakony Kemencés csárda » Zsira Alpokalja Szociális Központ » Sopronkövesd

A Vidék Minősége nyitott portáit kerekezzük körbe!

A túra indulási pontja Sopronkövesden a Franciska major, időpontja 10:00 óra.

Innen indulva kerekezzük körbe az Alpokalja minősített védjeggyel rendelkező szolgáltatóit, kézműveseit.

Útvonal: Sopronkövesd Franciska major- Nemeskér evangélikus templom-Szakony, Kemencés csárda- Zsira, Alpokalja Szociális Központ- Sopronkövesd, Réka szappanműhely-Sopronkövesd -Franciska major

Az indulási pont a sopronkövesdi Pro Village-Franciska major különleges helyszín, vendégházait, éttermét, szív alakú tavát, kutyás élményparkját is bejárhatjuk, és frissítőkkel is feltankolhatunk utunkra.

Első állomásunk Nemeskér település, melynek fő látnivalója a kívülről, magtárszerű kinézetű, belül csodákat rejtő evangélikus templom. A nemrég felújított épület berendezése páratlan szépségű famunkákat rejt.

A hűs templomból Szakony felé vezet utunk, a Kemencés csárdába, ahol az ételek kizárólag hagyományos kemencében készülnek. Körbejárhatjuk a csárdát és udvarát, elidőzhetünk az állatsimogatónál, és lehetőség lesz frissen készült rétest és frissítőket vásárolni.

Szakonyból Zsira felé indulunk, ahol megállunk az Alpokalja Szociális Központ előtt, amely Zsira központjában egy 1739-ben épült barokk kiskastélyban található. A központ délután 14.00 órától várja családbarát programkínálattal, kastélytúrákkal a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődőket.

Biciklire pattanunk és tekerünk vissza Sopronkövesdre, a Réka szappanműhelybe, ahol a kecsketejes, gyógynövényes szappanokat ismerhetjük meg, és a szappankészítés gyakorlati rejtelmeibe kapunk beavatás, és vásárolhatunk a természetes összetevőjű szappanokból.

Körtúránk a Pro Village/Franciska majorban ér véget. Az étteremben térítés ellenében ebédelni lehet és ingyenes nyereményekkel kecsegtető kvízjátékokban vehetünk részt, délután pedig a gyerekeknek ügyességi játékokkal és mozitermes mesevetítéssel kedveskednek a szervezők. 14 órától zenés dog beach party lesz a kutyaúsztatónál. (A kutyás élményparkba (kutyaúsztató, agility pálya, kutyafuttató) 1500 Ft-os belépőt kell váltani a recepción, amit a vendégek az étteremben lefogyaszthatnak), és a szabadulószoba is kipróbálható térítés ellenében.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Találkozzunk az Alpokalján!