Túraszám: 202107172
Jelentkezési határidő: 2021. július 17.
Táv: 25 km
Indulás időpontja: 2021. július 17.
Indulás helyszíne: Hegykő
Érintett települések: Hegykő, Hidegség, Fertőhomok, Fertőszéplak, Sarród

A Vidék Minősége nyitott portáit kerekezzük körbe!

14:00-kor találkozunk, az indulási pont a hegykői 1 Csepp pálinkaműhely, ahol pálinka főzésbe ”cseppenünk” és pálinka kóstolót kapunk. Lehetőség van főzdei áron pálinkát vásárolni is.

Hegykőről Hidegségre indulunk, ahol a Fertőparti Kecsketej gazdasáságával ismerkedünk meg, megnézhetjük a kecskéket és juhokat, és sajtkóstolóból falatozhatunk. Hidegségen, rövid sétát teszünk a megújult arborétumi szépségű Papkertben, majd utunk visszakanyarodik Fertőhomokra, a Szentkői Sörházhoz. A sörház üzembejárással vár bennünket, és Kovács Alajos népi iparművész és fafaragó mester saját készítésű menyasszonyi ládáit, és szaruból készült egyedi medáljait mutatja be. Az iparművészeti kincsekből vásárolhatunk is.

Utunk visszakanyarodik, majd Hegykőre indulunk Völgyi János festőművész, költőhöz. János szabadtéri kiállítást rendez festményeiből, és bemutatja könyveit, és hegykői bort kóstolva verseket olvashatunk A3-as tablókon.

Szellemi mannákal feltöltekezve Fertőszéplakra tekerünk Edó és Renka közös műhelyébe, ahol kézműves, finomabbnál finomabb lekvár- és szörpkülönlegességek készülnek, melyből kóstolhatunk és vásárolhatunk is. A műhelyben Horváth Áron festőművész tájképeiben is gyönyörködhetünk.

Végső állomásunk Sarródon a Rozália Vendégház , ahol megtekinthetjük a szálláshelyet, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozás várja. Védjegyes tagjaink közül a portán lesz a Mézesmadzag, termék kóstoltatással és vásárlási lehetőséggel, Szováti Szilvia kézműves hímzés bemutatót tart, térítés ellenében két terméket készíthetünk nála. Horváth Áron festőművész is jelen lesz, festmény kiállításával és meghallgathatjuk képei születésének történetét, míg Dr. Gergely István - versíró gyermekverseket olvas fel, verses játékokkal várja a látogatókat. Áron festményeit és István könyveit megvásárolhatjuk a helyszínen. A védjegyes élelmiszerek közül a Harkai Gyümölcsöskert ízletes szörpjei is megvásárolhatóak a vendégházban.

Túránk véget ér, de szabadprogram keretében ajánljuk a Rozália Vendégház esti programjait. Horváth Ernő, a Rozália Vendégház tulajdonos szervezésében, regisztrációval, térítés ellenében, borkóstolón vehetünk részt, és este 20. 00 órától fergeteges Szabó Leslie koncertet hallgathatunk.

Amennyiben Hegykőre visszatekerünk, 18.00 órakor a Tízforrás Fesztivál Levente Péter koncertjén vehetünk részt.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Találkozzunk Hegykőn!