Túraszám: 201909678
Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 30.
Létszám: 15-30 fő
Részvételi díj: 20000 Ft
Táv: 145 km
Indulás időpontja: 2019. szeptember 6.
Indulás helyszíne: Neusiedl am See
Érkezés helyszíne: Neusiedl am See

Világörökségi környezetben, kifogástalan kerékpárutakon tekergünk a Fertő tó körül. Termálfürdőzéssel, madármegfigyeléssel tarkított túránk közben félpanziós wellness hotelben szállunk meg!

1. nap: Neusiedl am See – Purbach – Rust – Fertőrákos – Hegykő (Táv: 65km)

Pénteken 9:00-kor a Fertő tó tetején, Neusiedl am See kikötőjében találkozunk, ahol biztonságban parkolhattok. Bepakolunk a kísérő autóba, majd rövid ismerkedés után elindulunk kétnapos kerékpártúránkra. Nyulas, Sásony majd Fertőszéleskút érintésével Feketeváros történelmi pincesoránál találjuk magunkat, ahol megpihenünk és frissítünk. Tovább indulva szőlősorok között tekeregve érkezünk meg Ruszt város varázslatos főterére, ahol hosszabb pihenőt tartva lehetőségünk lesz egy kellemes ebéd elköltésére, vagy egy rövid sétára a csodás kis városban. Tartalmas pihenőnk után Fertőrákosnál érkezünk meg a Fertő tó magyar oldalára, ahol a Magyar Bor Nagydíjjal kitüntetett Luka pincészetben tartjuk pihenőnket. Frissítőnk után szintén szőlődűnék között, egy szép panoráma úton haladunk, gyönyörű kilátással a Fertő tóra, így érkezünk meg Balfra, ahol megkóstoljuk a Zsolnay Porcelán manufaktúrában készült kútból folyó ásványvizet, majd a pár éve átadott kerékpárúton kerekezünk be szállásunkra Hegykőre, a Tornácos Házba. Itt egy négyfogásos büfévacsora és a wellness részleg vár ránk! 

2. nap: Hegykő – Fertőboz – Hidegség – Hegykő (Táv: 25km)

Szombaton Hegykő és környéke a program. A korán kelőket a helyi termelők portékáit kínáló piac már 07:00-tól várja. Reggeli után 09:00-kor találkozunk, majd Fertőbozra kerekezünk a Gloriette kilátóhoz. Fertőboz és a Fertőpart egyik kiemelt műemléke a Gloriette. A Csúcsos-dűlő 187 méter magas dombján található emlékcsarnokot Gróf Széchényi Ferenc építtette 1801-ben fertőrákosi mészkőből József főherceg tiszteletére. Szép időben csodás kilátás nyílik a Fertőre és kb. 60 kilométerre, akár Pozsonyig is el lehetett látni erről a helyről. Visszafele indulva meglátogatjuk a hidegségi papkertet ahol 21 forrás fakad és a 12. századból való Szent András templomot, melynek freskóit az 1250-es években festették. Visszatérve Hegykő határában eredeti környezetében láthatjuk a vasfüggöny emlékhelyet amely a történelem során 41 évig húzódott kelet és nyugat között. A délután a pihenésé, strandolásé hisz Hegykő egyik vonzó célpontja a gyógyvízzé nyilvánított termálfürdő, majd vacsora a szálláson. 

3. nap: Hegykő – Fertőd – Illmitz - Podersdorf – Neusiedl am See (Táv: 60km)

Vasárnap 9:00-kor a bőséges reggeli után újra nyeregbe pattanunk, majd a fertőszéplaki tájházak mellett haladva érkezünk a fertődi Esterházy Kastély parkjába. Itt megcsodálhatjuk a kastély környezetét és a rózsakertet. Rövid pihenőnk után a Fertő-Hanság Nemzeti Park területein kerekezve, szürke marha és bivalycsordák mellett haladunk, Mekszikópuszta szikes élőhelyeinek gazdag madárvilágában tekerve érkezünk Fertőújlakra a következő frissítőnkre. Az országhatárt a fésűs saroknál lépjük át, majd Illmitz kikötőjébe egy hosszabb pihenőt tartunk ahol lehetőség lesz egy kellemes ebéd elköltésére is. Tovább indulva a Szik-tó és Büdös tavak mellett távcsöves madármegfigyelés vár bennünket, ami alatt megismerkedünk a Fertő tó kialakulásával, jellegzetességeivel és madárvilágával. Rengeteg információval a tarsolyunkban indulunk tovább Pátfalu kikötőjébe, ahol megnézzük a kikötőt, világítótornyot, majd rövid pihenő után kerekezünk Nezsiderbe, ahol háromnapos túránk véget ér. 

Élményekkel teli kerékpártúránk végén, kellemes emlékekkel térünk haza. 

Egy pár információ: 

A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra. 

Kérünk mindenkit, hogy tele kulaccsal induljon, és egy csoki, energiaszelet is legyen a tarsolyban! 

Fejvédő használata ajánlott, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van. 

Öltözködj rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó, ha van nálad.

Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet! 

Ha az úton akadályokkal találkozol(oszlop, gödör...), értesítsed a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb, ha kiabálsz)!

Akinek a túra során bármilyen problémája merülne fel, bizalommal forduljon a szervezőkhöz, megpróbálunk mindenre megoldást találni! 

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! 

Mivel az utunk során az időjárás változékony lehet, ezért a túravezetők fenntartják a jogot, hogy különösen rossz idő esetén megváltoztassák a programot. A résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. 

A részvételi díj tartalmazza:
  • a túraszervezést és vezetést
  • a csomagok szállítását
  • a bemutató madármegfigyelést
  • kerékpáros térképet
  • a jó hangulatot

A részvételi díj nem tartalmazza:  
  • az utazás költségét a találkozás helyszínére
  • két éjszaka szállást 4 fogásos büfévacsorával és reggelivel wellness hotelben, kétágyas szobákban 28000Ft/fő
  • fürdőbelépőt 1800Ft/fő (fakultatív)
  • a további étkezéseket
  • az utasbiztosítást


Jelentkezéskor fizetendő: 20000 Ft

Túra száma: 201909678

Utaláskor fontos feltüntetni a túra számot, a résztvevők neveit és születési dátumokat az azonosításhoz!
Kérjük a részvételi díjat a jelentkezéskor kapott számlaszámra juttasd el 3 munkanapon belül, ezzel tudod véglegesíteni részvételi szándékodat.
A fennmaradó költség a helyszínen fizetendő.

Találkozzunk Hegykőn!