Túraszám: 2022091011
Jelentkezési határidő: 2022. július 31.
Létszám: 20-30 fő
Táv: 125 km
Indulás időpontja: 2022. szeptember 17.
Indulás helyszíne: Neusiedl am See
Érkezés helyszíne: Neusiedl am See

Madármegfigyeléssel tarkított túránk közben félpanziós wellness hotelben szállunk meg!

1. nap: Neusiedl am See – Purbach – Rust – Fertőrákos – Hegykő (Táv: 65km)

Szombaton 9:00-kor a Fertő tó tetején, Neusiedl am See kikötőjében találkozunk, ahol biztonságban parkolhattok. Bepakolunk a kísérő autóba, majd rövid ismerkedés után elindulunk kétnapos kerékpártúránkra. Nyulas, Sásony majd Fertőszéleskút érintésével Feketeváros történelmi pincesoránál találjuk magunkat, ahol megpihenünk és frissítünk. Tovább indulva szőlősorok között tekeregve érkezünk meg Ruszt város varázslatos főterére, ahol hosszabb pihenőt tartva lehetőségünk lesz egy kellemes ebéd elköltésére, vagy egy rövid sétára a csodás kis városban. Tartalmas pihenőnk után a Mithrasz-szentélyt érintve érkezünk meg a Fertő tó magyar oldalára, ahol a Fertőrákosi Köfejtő és Barlangszínház tanösvényén végigsétálva gyönyörködhetünk a Fertő-táj egyik legszebb képződményében. Szőlődűnék között tovább tekeregve, egy szép panoráma úton haladunk, gyönyörű kilátással a Fertő tóra, így érkezünk meg Balfra, ahol megkóstoljuk a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készült kútból folyó ásványvizet, majd a pár éve átadott kerékpárúton kerekezünk be szállásunkra Hegykőre, a Tornácos Házba. Itt egy négyfogásos büfévacsora és a wellnessrészleg vár ránk!

2. nap: Hegykő – Fertőd – Illmitz - Podersdorf – Neusiedl am See (Táv: 60km)

Vasárnap 9:00-kor a bőséges reggeli után újra nyeregbe pattanunk, majd a fertőszéplaki tájházak mellett haladva érkezünk a fertődi Esterházy Kastély parkjába. Itt megcsodálhatjuk a kastély környezetét. Rövid pihenőnk után a Fertő-Hanság Nemzeti Park területein kerekezve, szürke marha és bivalycsordák mellett haladunk, Mekszikópuszta szikes élőhelyeinek gazdag madárvilágában tekerve érkezünk Fertőújlakra a következő frissítőnkre. Az országhatárt a fésűs saroknál lépjük át, majd Illmitz kikötőjébe egy hosszabb pihenőt tartunk ahol lehetőség lesz egy kellemes ebéd elköltésére is. Tovább indulva a Szik-tó és Büdös tavak mellett távcsöves madármegfigyelés vár bennünket, ami alatt megismerkedünk a Fertő tó kialakulásával, jellegzetességeivel és madárvilágával. Rengeteg információval a tarsolyunkban indulunk tovább Pátfalu kikötőjébe, ahol megnézzük a kikötőt, világítótornyot, majd rövid pihenő után kerekezünk Nezsiderbe, ahol kétnapos túránk véget ér. 

Élményekkel teli kerékpártúránk végén, kellemes emlékekkel térünk haza.

Egy pár információ: 

A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra. 

Kérünk mindenkit, hogy tele kulaccsal induljon, és egy csoki, energiaszelet is legyen a tarsolyban! 

Fejvédő használata kötelező, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van. 

Öltözködj rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó, ha van nálad.

Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet! 

Ha az úton akadályokkal találkozol(oszlop, gödör...), értesítsd a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb, ha kiabálsz)!

Akinek a túra során bármilyen problémája merülne fel, bizalommal forduljon a szervezőkhöz, megpróbálunk mindenre megoldást találni! 

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! 

Mivel az utunk során az időjárás változékony lehet, ezért a túravezetők fenntartják a jogot, hogy különösen rossz idő esetén megváltoztassák a programot. A résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. 

Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 15 nappal indulás előtt a szervező lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár. 

A részvételi díj tartalmazza
  • a túraszervezést és vezetést
  • a csomagok szállítását
  • a bemutató madármegfigyelést
  • kerékpáros térképet
  • a jó hangulatot


A részvételi díj nem tartalmazza
  • az utazás költségét a találkozás helyszínére
  • egy éjszaka szállást 4 fogásos büfévacsorával és reggelivel wellness hotelben, kétágyas szobákban
  • a további étkezéseket
  • az utasbiztosítást

Túra száma: 2022091011

Utaláskor fontos feltüntetni a túra számot, a résztvevők neveit és születési dátumokat az azonosításhoz!


Találkozzunk a Fertő tónál!