Túraszám: 20190525117
Jelentkezési határidő: 2019. május 25.
Létszám: maximum 500 fő
Részvételi díj: 9000 Ft
Táv: 117 km
Indulás időpontja: 2019. május 25.
Indulás helyszíne: Hegykő
Érintett települések: Hegykő – Fertőrákos – Purbach Podersdorf – Fertőújlak – Hegykő

Tekerjük körbe együtt, Európa legnyugatabbra fekvő sztyepp tavát!

Hogy hol tekergünk?

A mintegy 20 ezer éves Fertő Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize és Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete. A Fertő-táj és ennek részeként maga a tó is a világörökség része.

A túra végig a Fertő tó körüli kerékpárúton és kerékpáros barát útvonalon halad, magyar oldalon a nemrég átadott kerékpárutat használjuk, míg osztrák oldalon a B10 jelűn haladunk. A bicikliutak minősége kiváló, még a Weiden-Podersdorf szakasz kb. 4 kilométeres részén is, ahol természetvédelmi okokból nem aszfaltos, hanem murvás az út. (nem kell megijedni az országútisoknak sem, tényleg jó!) 

Szintemelkedésre a nap első felében kell számítanunk, a Balftól kezdődő dombokról csodálatos a kilátás a tóra, igaz ezért meg kell egy kicsit küzdeni! Fertőrákos, Mörbisch és Rust lankái után a túra további részén sík terep vár minket. 

A túrán való részvételhez nem elegendő a regisztráció, és a részvételi díj befizetése. A helyszínen minden bicajnak át kell esnie egy rövid átvizsgáláson, ezután következhet a start csomag átvétele, ami tartalmazza a részvételt igazoló azonosítókat is, aminek indulás előtt fel kell kerülnie a bringára.

Hogy ez a procedúra gördülékenyen és zökkenőmentesen történjen, kérünk mindenkit, előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság! 

Nem megfelelő műszaki állapotú kerékpárral magad és mások épsége érdekében nem vehetsz részt a túrán!

A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra. 

A túra során négy frissítőpont és pár össze váró pont lesz, a túrát így 25-30km-es etapokban teljesítjük. 

Kérünk mindenkit, hogy tele kulaccsal induljon, és egy csoki, energiaszelet is legyen a tarsolyban! A frissítő pontokon mindenki feltöltheti készleteit. 

Fejvédő használata ajánlott, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van. 

Öltözködj rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó, ha van nálad.

Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet! 

Ha az úton akadályokkal találkozol(oszlop, gödör...), értesítsd a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb, ha kiabálsz)!

Akinek a túra során bármilyen problémája merülne fel, bizalommal forduljon a szervezőkhöz, megpróbálunk mindenre megoldást találni! 

Előfordulhat, hogy valamilyen okból úgy érzed, nem tudsz tovább tekerni. Lehetőség lesz a kísérő autóba beszállni, hogy egy kis pihenő után újult erővel tudj csatlakozni a túrához! 

A szervizkocsi végig velünk tart, így megoldja az út során felmerülő műszaki gondokat, de a beépített alkatrészeket neked kell fizetned. Fontos, hogy egy tartalék belsőt mindenki hozzon magával, a ragasztásra nem lesz idő! 

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk!
A szemét lerakására a frissítőpontokon van lehetőség! 

Túrára indulunk nem versenyre, így a csapatnak van eleje és van vége. Az eleje 20-23 km/h-val halad, persze lesznek lassabb és gyorsabb szakaszok is. Ha úgy döntesz gyorsabban szeretnél tekerni megteheted, de a szerviz és a kísérőautó a fő csoportot követi és a frissítőpontok is ehhez igazodnak. A záró kerékpáros 18 km/h-val teker, ha nem bírod a tempót, meg fogunk kérni szállj be a kísérő autóba, akár egy rövidebb szakaszra is, hogy kicsit kipihend magad és felzárkózz. Ha nem élsz a lehetőséggel és lemaradsz a csoporttól, azt saját felelősségedre teszed. 

A részvételi díj tartalmazza:
 • rajtszámot
 • karszalagot
 • rendezvénypólót (05.03-ig nevezetteknek)
 • kerékpár matricát
 • kulacsot
 • túravezetést
 • 4 frissítőpontot
 • szervizautót
 • mentőt, egészségügyi személyzetet
 • szükséges helyeken útvonal-biztosítást magyar és osztrák oldalon egyaránt
 • kísérőautót
 • zenés gulyáspartit
 • részvételi lehetőséget az ajándéksorsoláson

Parkolók és a rendezvényhelyszín megközelítése Hegykő, Patak utca 3 felől. 47.620183, 16.790345

Kerékpár átvizsgálás, bejelentkezés:
május 24. péntek: 18.00-20.00
május 25. szombat: 06.30-08.30

Indulás: 09:00

Várható érkezés: 18:30

Túra száma: 20190525117
Utaláskor fontos feltüntetni a túra számot, a résztvevők neveit és születési dátumokat az azonosításhoz!

Kérjük a részvételi díjat a jelentkezéskor kapott számlaszámra juttasd el 3 munkanapon belül, ezzel tudod véglegesíteni részvételi szándékodat.

Ne feledd 117km, ezért kellőképp készülj fel a túrára, műszakilag és fizikailag egyaránt! 

Szeretnénk együtt, jó hangulatban körbe tekerni a tavat! 

Tarts velünk, regisztrálj most!

Találkozzunk Hegykőn!