Túraszám: 2020101760
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 20.
Létszám: maximum 100 fő
Részvételi díj: 9000 Ft
Táv: 60 km
Indulás időpontja: 2020. október 17.
Indulás helyszíne: Hegykő
Érkezés helyszíne: Hegykő
Érintett települések: Hegykő - Mörbisch - Illmitz - Fertőújlak - Hegykő

Fertő tó félkör hajózással, frissítéssel, zenés gulyáspartival!

Hogy hol tekergünk?

A mintegy 20 ezer éves Fertő Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize és Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete. A Fertő-táj és ennek részeként maga a tó is a világörökség része.

A túra végig a Fertő tó körüli kerékpárúton és kerékpáros barát útvonalon halad, magyar oldalon a nemrég átadott kerékpárutat használjuk, míg osztrák oldalon a B10 jelűn haladunk. A bicikliutak minősége kiváló. Mörbisch kikötőjében hajóra szállunk, majd Illmitztől kerékpárral folytatjuk tovább utunkat. Fertőújlakon frissítés vár a csapatra, majd a Fertő-Hanság Nemzeti Park területein keresztül térünk vissza Hegykőre. 

A túrán való részvételhez nem elegendő a regisztráció, és a részvételi díj befizetése. A helyszínen minden bicajnak át kell esnie egy rövid átvizsgáláson, ezután következhet a start csomag átvétele, ami tartalmazza a részvételt igazoló azonosítókat is, aminek indulás előtt fel kell kerülnie a bringára.

Hogy ez a procedúra gördülékenyen és zökkenőmentesen történjen, kérünk mindenkit, előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság!

Nem megfelelő műszaki állapotú kerékpárral magad és mások épsége érdekében nem vehetsz részt a túrán!

A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra.

Fejvédő használata kötelező, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van.

Öltözködj rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó, ha van nálad.

Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet!

Ha az úton akadályokkal találkozol(oszlop, gödör...), értesítsed a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb, ha kiabálsz)!

Akinek a túra során bármilyen problémája merülne fel, bizalommal forduljon a szervezőkhöz, megpróbálunk mindenre megoldást találni!

Előfordulhat, hogy valamilyen okból úgy érzed, nem tudsz tovább tekerni. Lehetőség lesz a kísérő autóba beszállni, hogy egy kis pihenő után újult erővel tudj csatlakozni a túrához!

A szervizkocsi végig velünk tart, így megoldja az út során felmerülő műszaki gondokat, de a beépített alkatrészeket neked kell fizetned. Fontos, hogy egy tartalék belsőt mindenki hozzon magával, a ragasztásra nem lesz idő!

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! A szemét lerakására a hajón és a frissítőponton van lehetőség!

Túrára indulunk nem versenyre, így a csapatnak van eleje és van vége. Az eleje 20 km/h-val halad, persze lesznek lassabb és gyorsabb szakaszok is. Ha úgy döntesz gyorsabban szeretnél tekerni megteheted, de a szerviz, kísérőautó a fő csoportot követi és a frissítőpontok is ehhez igazodnak. A záró kerékpáros 18 km/h-val teker, ha nem bírod a tempót, meg fogunk kérni szállj be a kísérő autóba, akár egy rövidebb szakaszra is, hogy kicsit kipihend magad és felzárkózz. Ha nem élsz a lehetőséggel és lemaradsz a csoporttól, azt saját felelősségedre teszed.

Ne feledd 60km, ezért kellőképp készülj fel a túrára, műszakilag és fizikailag egyaránt!

Túra száma: 2020101760
Részvételi díj: 9000Ft
A részvételi díj tartalmazza:
 • rajtszámot
 • karszalagot
 • rendezvénypólót (09.20-ig nevezetteknek)
 • kerékpár matricát
 • túravezetést
 • komphajót Mörbisch és Illmitz között
 • frissítést
 • szükséges helyeken útvonal-biztosítást
 • kísérőautót
 • zenés gulyáspartit
 • részvételi lehetőséget az ajándéksorsoláson

Parkolók és a rendezvényhelyszín megközelítése Hegykő, Patak utca 3 felől.
47.620183, 16.790345

Kerékpár átvizsgálás, bejelentkezés:
október 16. péntek: 18.00-20.00
október 17. szombat: 10:00-11:00

Indulás: 11:00
Várható érkezés: 18:00


Túra száma: 2020101760
A regisztráció után kapott emailban megtalálod az utaláshoz szükséges adatokat.

A közlemény rovatba kérjük feltüntetni a túra számát, a nevet és születési dátumot az azonosításhoz.Találkozzunk Hegykőn!
Fertő tó kör 2019 kisfilm