Túraszám: 20190810
Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 7.
Létszám: maximum 200 fő
Részvételi díj: 5500 Ft
Táv: 60 km
Indulás időpontja: 2019. augusztus 10.
Indulás helyszíne: Hegykő
Érintett települések: Hegykő - Fertőrákos - Illmitz - Fertőújlak - Hegykő

Tekertél már éjjel a Fertő-tájon? Hajóztál már éjszaka a Fertő tavon? Sütöttél már szalonnát Hegykőn? Világítsd ki magad és tarts velünk augusztus 10-én szombaton!

Gyülekező: 20:00
Indulás: 21:00

A fertőújlaki zsíros kenyér már ismerős lehet az előző túráinkról ami most sem maradhat el, de ha egy különleges tekergésre vágysz, találkozzunk Hegykőn, szokott helyünkön a tornacsarnok mögött a grófkertben, hisz a Fertő tó éjszaka is élményekkel vár! 

Megvárjuk míg lemegy a nap és útra kelünk a Fertő-parti kerékpárúton. Fertőhomok irányába tekerünk, Hidegség és Fertőboz következik, majd Balfot érintve fertőrákosi kikötőbe. Itt vízre szállunk és kihajózunk az éjszakába. A tapasztalt kapitány sötétben is eltalál Illmitzre, ahonnan újra kerékpárral folytatjuk utunkat. A kulacsok feltöltése után Apetlon következik, majd jobbra fordulva „Mekszikó” felé kerekezünk, ahol már vár ránk a zsíros kenyér. Egy kis frissítő és pihenő után Sarród, Fertőd és Fertőszéplak érintésével tekergünk vissza Hegykőre. Beérkezésünkkor már lobog a tűz, a nyársak előkészítve, így kezdődhet a szalonnasütés, a hangulatos levezetés. 

A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, a hajózást, a zsíros kenyeret és a szalonnasütéshez kenyeret és szalonnát. 

Kérünk mindenkit előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság! 

A KRESZ betartása, láthatósági mellény, megfelelő világítás kötelező! 
Útlevél vagy személy igazolvány legyen nálad, mert a határon szükség lehet rá! 
Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! 

A fejvédő használata kötelező, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van. Öltözködj rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó ha van nálad.

Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet! Ha az úton találkozol akadályokkal (oszlop, gödör...), értesítsd a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb ha kiabálsz)!

Túra száma: 20190810
Utaláskor fontos feltüntetni a túra számot, a résztvevők neveit és születési dátumokat az azonosításhoz!

Kérjük a részvételi díjat a jelentkezéskor kapott számlaszámra juttasd el 3 munkanapon belül, ezzel tudod véglegesíteni részvételi szándékodat.

Gyere velünk egy hangulatos tekergésre az éjszakában, hajózunk a sötétbe burkolódzó Fertő tavon, majd szalonnasütés és vidámság a tábortűz mellett. 

Találkozzunk Hegykőn!